HomeŽivotní styl3 jednoduché akce na jaře - budete sbírat velký rybíz do kbelíků

3 jednoduché akce na jaře – budete sbírat velký rybíz do kbelíků

Pěstitelé rybízu na dači budou muset již na jaře provést několik postupů, které pomohou sklidit hojnou úrodu velkého rybízu.

Začněte se řídit těmito radami koncem března nebo začátkem dubna, protože v této době začíná na větvích rybízu proces pučení pupenů.

Agronomka Anastasia Kovrignyh vysvětlila, jaké kroky je třeba v této době podniknout, aby nejen nedošlo k problémům se sklizní, ale také ke zvýšení jejího množství a kvality.

Pokud nebylo prořezávání provedeno na podzim, mělo by být provedeno v první polovině kalendářního jara.Zbavte se výhonů starých pět a více let a také nemocných větví.

Kromě toho je nutné ošetřit keře speciálními prostředky, které ochrání rostlinu před škůdci a nebezpečnými chorobami.Ošetření by mělo být provedeno v jarních měsících; pokud se ošetření odloží, nemusí být napadená plodina zachráněna.

Pokud nebylo formativní ořezání provedeno na podzim, proveďte jej na jaře.

Foto: Nikolaj Gyngazov/Global Look Press.

Co se týče krmení, na začátku daší sezóny je vhodné zaměřit se na fosforečná a draselná hnojiva.Použít lze například nespálené zbytky dřeva.

Budete jich potřebovat litr na vědro vody.Pod každý keř nalijte alespoň tři litry připravené směsi, napište ‚Belnovosti‘.

Dříve byly jmenovány nejlepší odrůdy černého rybízu, které jsou velmi sladké a výnosné.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten