HomeReceptyBude hořký a ovlivní zdraví jater: nezjevné příznaky špatného rostlinného oleje s...

Bude hořký a ovlivní zdraví jater: nezjevné příznaky špatného rostlinného oleje s názvem

Rospotrebnadzor řekl, jak vybrat kvalitní rostlinný olej, aniž by opustil pult.

Agentura tedy radí věnovat pozornost především označení výrobku a jeho barvě.Kvalitní rafinovaný olej by měl být světlý, průhledný a čistý.Pokud si všimnete usazenin na dně láhve, měli byste se takovému oleji vyhnout.

Na etiketě rostlinného oleje by měly být uvedeny následující informace: stupeň čištění, složení, shoda s GOST, seznam přísad, datum výroby a datum spotřeby.

Mezi hlavní příčiny hořkosti výrobku patří nesprávné skladování nebo použití nekvalitních surovin při jeho výrobě.Olej se žluklou chutí by se nikdy neměl používat k vaření.Rospotrebnadzor varuje, že takový olej je toxický a ovlivňuje zdraví jater.

Již dříve doktor Mjasnikov jmenoval situace, ve kterých byste měli okamžitě běžet k lékaři.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten