HomeZajímavéČaj a káva budou chutnější: jak přidat skořici do horkých nápojů

Čaj a káva budou chutnější: jak přidat skořici do horkých nápojů

Skořice je jedním z nejoblíbenějších a nejvoňavějších koření, které se hojně používá při vaření a v nápojích.Dodává jim jedinečnou hřejivou chuť a vůni, díky čemuž jsou pokrmy a nápoje lahodnější.

S množstvím skořice byste to však neměli přehánět, protože nadbytek tohoto koření může chuť zkazit.Pochopíme, jak přidávat skořici do kávy a čaje.

Za prvé, při výběru skořice do kávy je nejlepší upřednostnit celé tyčinky před mletým kořením.Mletá skořice zanechává v kávě zakalené zbytky.Do jednoho 200ml šálku kávy stačí 1/3 tyčinky.

Za druhé, pro přípravu čaje stačí jedna tyčinka skořice na 0,5 litru vody.Měla by se zalít vroucí vodou a louhovat asi 30 minut.Pak vezměte konvici, přidejte do ní várku, nalijte do ní skořicový nálev a přiveďte k varu.Hotový aromatický nápoj můžete osladit medem nebo citronem.Je třeba dodat, že skořice se dobře kombinuje s přísadami, jako je zázvor, citrusové plody, hřebíček a muškátový oříšek.

Aby tedy káva a čaj získaly vynikající chuť a vůni, stačí přidat doslova pár kousků skořice.Hlavně to s množstvím nepřehánějte, jinak by se nápoje mohly ukázat jako příliš kořeněné.Experimentujte a najděte optimální poměr pro vás!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten