HomeŽivotní stylCibulové slupky se nevyhazují, ale zalijí vodou: tento nálev bude velmi prospěšný

Cibulové slupky se nevyhazují, ale zalijí vodou: tento nálev bude velmi prospěšný

Cibulové slupky se nejčastěji posílají do odpadkového koše.Tento ‚odpad’ však může najít užitečné uplatnění v domácnosti.Lze je například použít jako vynikající prostředek v boji proti škůdcům a chorobám rostlin.

Podle agronomky Anastasie Kovrignyh je tato metoda naprosto neškodná.Lze ji použít k ošetření téměř všech plodin.Například rajčata, okurky, papriky, lilek, cukety a dýně.

Příprava nálevu je velmi snadná.Tři hrsti cibulových slupek je třeba zalít polovinou kbelíku prudce vroucí vody a pak počkat dvě hodiny.Po uplynutí této doby zůstane roztok pouze na přecedění a postřik rostlin.

K ošetření rajčat lze použít cibulové slupky.

Foto: freepik.com/jcomp.

Pro sazenice napadené škůdci je lepší připravit koncentrovanější roztok.Je třeba poslat dvě stě gramů cibulových slupek do kbelíku s horkou vodou, nechat čtyři dny louhovat, přefiltrovat a postříkat.

Postup lze provádět každých pět dní, maximálně však třikrát.Bude účinný proti molům, mravencům, housenkám, mšicím, pavoučkům a dalšímu hmyzu.

Dříve se dachaři dozvěděli, jak hnojit růže, aby bujně a dlouho kvetly.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten