HomeŽivotní stylČínská metoda: všichni švábi utečou během jednoho dne

Čínská metoda: všichni švábi utečou během jednoho dne

Málokdo přemýšlí o tom, že by doma choval kazety s vejci.Obvykle je vše jednoduché: vajíčka skončila – kazety do koše.A za nic se neplatí.Ve skutečnosti mohou přinést mnohem více užitku těm, kteří rádi něco zvládnou vlastníma rukama.

Z takových kartonových tácků můžete vyrobit jakési ‚těsto‘, které se snadno tvaruje.Roztrhněte jednu kazetu na 30 vajec a zalijte ji vroucí vodou.Hmotu je třeba rozmělnit ponorným mixérem, poté ji scedit a vymačkat z tekutiny.

Do vzniklé směsi přidejte tři lžíce rostlinného oleje bez zápachu, tři lžíce citronové šťávy a PVA lepidlo – vše rozmíchejte do homogenní konzistence.

Poté přidáme tolik škrobu, kolik naše ‚těsto‘ snese, aby se spojilo v hrudku.Výsledkem je plastická, rychle schnoucí hmota, kterou lze později použít k tvarování dekorativních prvků, píše portál ‚Vlastníma rukama‘.

Dříve bylo řečeno, proč je třeba zavěsit kazety s vajíčky na dveře.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten