HomeZajímavéCo se stane s tělem, když se na měsíc vzdáte mléčných výrobků:...

Co se stane s tělem, když se na měsíc vzdáte mléčných výrobků: odpověď lékařů

Podle indických odborníků má vzdání se mléčných výrobků na tři týdny řadu výhod.Umožňuje totiž zbavit se nadměrné konzumace nasycených tuků, cukru a soli, jejichž nadměrné dávky mohou být škodlivé.Informuje o tom server The IndianExpress.

Podle Dr. Dilipa Gudeho může pravidelná konzumace tučných mléčných výrobků zhoršovat kardiovaskulární onemocnění, cukrovku a dokonce i Alzheimerovu chorobu.Další odborník Dr. K.S.Gupta dodává, že taková strava vede u některých lidí ke znatelnému zhubnutí, ale účinek je přísně individuální.

Vyhýbání se mléčným výrobkům po dobu jednoho měsíce navíc prospívá trávení , zejména u těch, kteří nesnášejí laktózu.Tělo totiž přestává mít potíže se zpracováním mléčného cukru, což snižuje nadýmání, plynatost a průjem.

Vyhýbání se mléčným výrobkům mimo jiné obnovuje acidobazickou rovnováhu , což pomáhá zejména při syndromu dráždivého tračníku.A během 4 týdnů dochází ke znatelnému oživení pokožky a zpomalení procesů stárnutí.Důvod – snížení zánětlivých reakcí a hormonálních poruch způsobených těmito produkty.

Ke kompenzaci možného nedostatku živin lékaři doporučují komplexy s vápníkem, bílkovinami a vitaminem D.Vhodnou alternativou je také sója, ořechy, tofu a zelenina.Zároveň je nepravděpodobné, že by úplné vyloučení mléčných výrobků bylo zdraví škodlivé, pokud je strava vyvážená.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten