HomeReceptyDokonalý cheesecake za hodinu: recept na lahodný jahodový dezert odhalen

Dokonalý cheesecake za hodinu: recept na lahodný jahodový dezert odhalen

Mnoho hostitelek se bojí připravit cheesecake, protože si myslí, že je příliš složitý.Ve skutečnosti je však vše mnohem jednodušší, než se může na první pohled zdát.Zde je recept na dokonalý jahodový cheesecake, který lze připravit za pouhou hodinu.

Budete potřebovat 250 gramů piškotů, 100 gramů másla, 500 gramů tvarohu, 200 gramů cukru, 300 mililitrů smetany, jednu lžičku citronové šťávy, vanilin podle chuti, 300 gramů jahod, 20 gramů želatiny a 30 gramů čerstvé máty.

Nejprve nasekáme piškoty, přidáme měkké máslo a hmotu rukama rozetřeme.Dno a stěny formy vyložíme pergamenem a směs rozetřeme v rovnoměrné vrstvě.

Tvaroh smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou.Pro tento recept můžete použít buď smetanový sýr, nebo běžný tvaroh.Hodí se i tvarohová hmota, ale nezapomeňte, že je poměrně sladká.Nepřehánějte to tedy s cukrem.

Želatinu zalijte vodou a nechte ji nabobtnat.Mezitím omyjte čerstvé jahody a nakrájejte je na půlky.Jahody položíme na dort.Nabobtnalou želatinu přidáme k tvarohu.Poté hmotu nalijte na jahody a dezert pošlete na hodinu do lednice.Před podáváním můžete cheesecake ozdobit čerstvými jahodami a lístky máty.

Dříve byl prozrazen recept na chuťově výrazný zahřívací nápoj pro chladnou zimu.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten