HomeZajímavéJak hostesky používají jablečné slupky v kuchyni: 2 účinné kuchyňské life style...

Jak hostesky používají jablečné slupky v kuchyni: 2 účinné kuchyňské life style flyhacky

Mnoho lidí je zvyklých vyhazovat jablečné slupky, aniž by znali jejich hodnotu.Má však mnoho užitečných vlastností, které lze využít v domácnosti.

Jablka jsou jedním z nejoblíbenějších a nejzdravějších druhů ovoce.Jíme šťavnatou dužinu a někdy vyhazujeme slupku.Ukazuje se však, že i tyto zbytky lze v domácnosti dobře využít! Podělíme se s vámi o dva jednoduché způsoby využití jablečných slupek v kuchyni.

Za prvé, slupky jsou skvělé na čištění sazí z nádobí.Pokud jsou na hrnci nebo pánvi připálené zbytky jídla, můžete je snadno odstranit pomocí jablečných slupek.Za tímto účelem vložte slupky z 1-2 jablek do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu.Vařte dalších 5-10 minut.Během této doby kůra změkčí veškeré spálené zbytky a lze ji snadno vydrhnout houbičkou.

Za druhé, z jablečných slupek se vyrábí vynikající domácí ocet.K tomu je třeba slupky rozdrtit, zalít vodou, přidat 5 lžiček cukru na litr vody a nechat 7-10 dní louhovat.Nezapomeňte ho každý den promíchat.Po skončení kvašení tekutinu přeceďte přes gázu nebo síto.Výsledný ocet má příjemnou jablečnou vůni a chuť.Lze ho použít do salátů, marinád, na pečení.

Je důležité vědět, že jablečné slupky jsou užitečnou ingrediencí, která vám pomůže vyčistit saze z nádobí a vyrobit aromatický domácí ocet.Vyzkoušejte tato jednoduchá použití ve své kuchyni!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten