HomeReceptyJak nejlépe skladovat potraviny: rady odborníka

Jak nejlépe skladovat potraviny: rady odborníka

Nezřídka se stává, že se potraviny zakoupené ‚v obchodě‘ zkazí nebo ztratí svou chuť.Naděžda Rajevová, jedna z vedoucích oddělení Rospotrebnadzoru, v rozhovoru pro Radio 1 řekla, jak správně skladovat potraviny, abyste je později nemuseli vyhazovat.

Jak odbornice ujistila, optimální by bylo zmrazovat potraviny v porcovaných objemech.Různá zelenina by se měla skladovat při teplotě nepřesahující 4-6 stupňů.A k tomuto účelu se hodí jak chladnička, tak sklep.
Kořenovou zeleninu, jako jsou brambory a mrkev, je nejlepší skladovat v chladném a suchém sklepě.Mohou být vysypané pískem nebo předem namočené v hlíně.Skladovací teplota by měla být 4-6 stupňů Celsia.

Raeva zdůraznila, že některé produkty mohou urychlit proces kažení jiného ovoce a zeleniny.Z tohoto důvodu by se jablka, banány, rajčata a papriky neměly skladovat společně s ostatními produkty.

Odborník doporučil, aby byly obiloviny ukládány do skleněných nádob a aby byla zaznamenána data použitelnosti.Nesprávné skladování může vést k výskytu hmyzu, který se pak může dostat do potravin a vyvolat zdravotní problémy.

‚Chitinový obal brouků, kteří se v kroupách množí, obsahuje látky, které mohou způsobit jak poleptání sliznice trávicího traktu, tak silnou alergickou reakci,‘ uzavřela Raeva.

Dříve Roskačestvo jmenovalo značky zakysané smetany s chemií a antibiotiky.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten