HomeŽivotní stylJak prát tyl, aby nikdy nežloutl a byl sněhobílý: triky zkušených hostesek

Jak prát tyl, aby nikdy nežloutl a byl sněhobílý: triky zkušených hostesek

Zkušená hosteska radí, jak prát tyl, aby nikdy nežloutl a zůstal sněhobílý po mnoho let.

Po zakoupení je třeba tyl namočit na několik hodin do teplé vody a přidat do něj sůl.Na každý litr vody budete potřebovat jednu polévkovou lžíci tohoto přípravku.

Sůl posílí vlákna látky, ta budou méně náchylná na prach a nečistoty a žloutnutí takového tylu bude pomalejší.

Znečištěné záclony vyperte s předběžným namočením.Nejprve nalijte do umyvadla studenou vodu a nechte tyl hodinu působit.

Poté přidejte bělidlo a sůl.Na každé tři litry vody použijte jednu lžičku bělidla a jednu lžíci soli.

Nechte tyl hodinu působit a poté jej dobře vypláchněte.Poté ji pošlete do pračky a vyperte ji při teplotě nejvýše 30 stupňů, píše zenový kanál ‚Útulný domov‘.

Již dříve byl odhalen jednoduchý způsob, jak vrátit tylu jeho původní bělost bez vyvařování, bělení a obvyklého praní.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten