HomeZajímavéJak rychle vyčistit troubu: 5 účinných způsobů s improvizovanými prostředky

Jak rychle vyčistit troubu: 5 účinných způsobů s improvizovanými prostředky

Otázka čištění trouby trápí každou hospodyňku.Na jejích stěnách se časem hromadí mastné usazeniny a lepidlo, které se běžným mokrým čištěním obtížně odstraňují.Naštěstí existuje několik účinných lidových prostředků, které vám umožní dát techniku do pořádku bez větší námahy.

Nejprve lze použít obyčejnou kuchyňskou sůl.Měla by se posypat na vodorovné plochy ihned po vaření a nechat půl hodiny při teplotě asi 100 stupňů.

Za druhé můžete použít citron – buď ve formě čerstvé šťávy, nebo prášku kyseliny citronové.První z nich je vhodný pro lehké znečištění, druhý pro hloubkové čištění skříní a mikrovlnných trub.

Za třetí, jedlá soda je skvělou volbou.Stačí jej nanést na povrch a nechat působit hodinu, poté opláchnout vodou.Na staré skvrny je účinnější směs jedlé sody a octa, z níž uvolněný oxid uhličitý zničí i zaschlé skvrny.

Za čtvrté, výbornou práci odvádí obyčejný prášek do pečiva.Jeho konzistence se podobá krupici – pohlcuje nečistoty, které se poté snadno smyjí.

Za páté, jedním z nejsilnějších čističů trouby je čpavek.Lze jej použít buď studený, nebo zahřátý uvnitř trouby.Po ošetření nezapomeňte troubu dobře vyvětrat!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten