HomeZajímavéJak snadno oloupat vlašské ořechy: zkušené hospodyňky našly způsob, jak je oloupat...

Jak snadno oloupat vlašské ořechy: zkušené hospodyňky našly způsob, jak je oloupat pomocí vroucí vody

Vlašské ořechy – jsou pro mnohé vítanou pochoutkou, ale proces jejich čištění často odradí od požitku z této pochoutky.Rozplizlé skořápky, jádra uvízlá v hmoždíři – to vše může zkazit náladu.

Šikovné hostitelky však znají jednoduchý způsob, jak ořechy snadno a bez námahy oloupat.

Sada nástrojů 7 kroků, jak bez námahy oloupat vlašské ořechy:.

Krok 1 : Připravte si potřebný počet vlašských ořechů a pánev vhodné velikosti.

Krok 2: Vložte ořechy do hrnce a zcela je zalijte studenou vodou.

Krok 3: Hrnec s ořechy postavte na plotýnku a vodu přiveďte k varu na nejvyšším stupni.

Krok 4 : Po uvedení vody do varu nechte ořechy ve vroucí vodě přesně 3 minuty krátce tepelně upravit.

Krok 5: Po 3 minutách horkou vodu z hrnce slijte a ořechy ponechte uvnitř.

Krok 6: Ořechy nechte 10-15 minut zcela vychladnout při pokojové teplotě.

Krok 7 : Po vychladnutí budou skořápky ořechů měkké a po jemném stlačení prsty se snadno rozdělí na poloviny.Jemně stiskněte každý ořech a skořápka se oddělí, čímž se jádro bez námahy a neporušené vyndá.

Po tomto ošetření lze skořápky vlašských ořechů snadno oddělit od jádra.Stačí na ořech lehce zatlačit, skořápka se rozdělí na dvě poloviny a uvolní se jádro.Už žádné hmoždíře a žádné létající skořápky – proces čištění vlašských ořechů je rychlý a příjemný.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten