HomeŽivotní stylJak uchovat úrodu česneku po celý rok: nepřijde nazmar ani v bytě

Jak uchovat úrodu česneku po celý rok: nepřijde nazmar ani v bytě

První úroda česneku je již sklizena a vyvstává otázka, jak ji uchovat co nejdéle.

Agronomka Anastasia Kovrignyhová v rozhovoru pro ‚Belnovosti‘ poznamenává, že sklizeň by měla být provedena za suchého počasí, aby se zabránilo jeho znehodnocení nadměrnou vlhkostí.Česnek se vyplatí několik dní dobře sušit.

Pokud jste na jaře zasadili stroužky, abyste na podzim sklidili hlavičky česneku, pak se jedná o jarní česnek.Takový česnek lze bezpečně skladovat i při 20 stupních Celsia, když jej předtím přikryjete cibulovými slupkami a solí a uložíte do papírových sáčků.

Zimní česnek se vysazuje na podzim.Na záhonu vydrží všechny mrazy a začíná růst v dubnu a sklízí koncem léta.Taková hlavička česneku bude mít mnohem větší stroužky než jarní česnek.Odborník doporučuje skladovat ji v lednici při teplotě pod bodem mrazu.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten