HomeZajímavéJak vyčistit připálenou pánev od sazí a nečistot: jednoduché domácí metody

Jak vyčistit připálenou pánev od sazí a nečistot: jednoduché domácí metody

Pánve a hrnce s připáleným dnem jsou pro každou hospodyňku skutečnou výzvou.Zdálo by se, že je musíte vyhodit nebo potírat jedovatými chemikáliemi do děr.Existuje však i jiný způsob – obnovit nádobí pomocí jednoduchých přírodních prostředků, které najdete v každé kuchyni.

Můžete začít tím, že si připravíte směs jedlé sody a soli ve stejných částech.Touto směsí bohatě posypte všechna spálená místa a nechte ji chvíli působit, aby sůl a jedlá soda ‚zapracovaly‘.

Dalším skvělým pomocníkem je citronjeho šťáva nebo kyselina. navlhčete houbou a nechte 15 minut působit.Kyselina saze beze zbytku rozežere.

.

Dobře poslouží také ocet , pokud jím navlhčíte houbičku a potřete spálená místa.

A nakonec běžná zubní pasta.Snadno s ní vyčistíte připáleniny na hrncích a pánvích.

S připálenými dny si tak můžete poradit i bez chemikálií – stačí vám k tomu jednoduché přírodní ingredience z vaší kuchyně.Je to ekologické a zároveň účinné!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten