HomeZajímavéJak vyčistit troubu od sazí a mastnoty: 3 účinné způsoby šikovných hostesek

Jak vyčistit troubu od sazí a mastnoty: 3 účinné způsoby šikovných hostesek

Naše trouba nabyla po vydatném zimním hodování nevábného vzhledu.Jak jí vrátit dřívější lesk, aniž byste poškodili povrch? Zde jsou tři způsoby, které se osvědčily.

První metoda spočívá v postříkání znečištěných míst směsí octa a vody ve stejném poměru.Tuto směs je třeba nechat řádně vsáknout do sazí a nechat ji 5-10 minut působit.

Druhá metoda využívá jedlou sodu – věrného pomocníka v boji s mastnotou.Posypte problematická místa jedlou sodou a poté je ošetřete roztokem na bázi octa.Po 15 minutách je třeba pastu setřít a smýt.

Třetí metodou je odpařování octa při maximální teplotě trouby.Za tímto účelem umístěte nádobu s roztokem dovnitř na 20-60 minut.Octový mrak zkoroduje i odolné skvrny.

Hlavně nezapomínejte na žádné drsné chemikálie.Vyhněte se abrazivním čisticím práškům – pouze jemná síla přírodních látek!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten