HomeZajímavéJak zkušené hospodyňky odstraňují zápach z nádobí: 3 účinné metody

Jak zkušené hospodyňky odstraňují zápach z nádobí: 3 účinné metody

Není žádným tajemstvím, že vaření často nezanechává na kuchyňském nádobí zrovna příjemné pachy.Platí to zejména pro ryby, cibuli a česnek.Jak se jich zbavit rychle a účinně, bez zvláštního úsilí? Podívejme se na tři zaručené způsoby!

Nejprve si promluvme o deskách.Abyste zabránili absorbování nepříjemných pachů během vaření, otřete prkénko citronem před a po kontaktu s páchnoucími potravinami.Pokud jsou pachy již usazeny ve dřevě, namočte prkénko do roztoku octa nebo soli.K dezinfekci je vhodný také použitý čajový výluh a mléko.

Za druhé věnujme pozornost pánvím.Před smažením ryb nebo masa vložte do rozehřáté pánve citron nebo brambory – utlumíte tak zápach během vaření.Po pražení pomůže pražení zrnkové kávy, jedlá soda nebo potření hořčičným práškem.

Za třetí, plastové a keramické nádobí lze osvěžit octem, dřevěným uhlím, kávou nebo dokonce novinami.Stačí na nádobí na několik hodin položit vybraný produkt a vůně zázračně zmizí.

Tyto osvědčené triky vám pomohou mít vždy čerstvé a voňavé kuchyňské nádobí bez velkých potíží!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten