HomeZajímavéJak zkušené hostitelky využívají v kuchyni starý chléb: 5 užitečných případů

Jak zkušené hostitelky využívají v kuchyni starý chléb: 5 užitečných případů

Nespěchejte s vyhazováním starého chleba – lze ho dobře využít přímo v kuchyni! Starý chléb v sobě skrývá spoustu užitečných vlastností, které se budou hostitelkám v domácnosti hodit.Pojďme se podívat na 5 kreativních způsobů, jak můžete «oživit» zatuchlý chléb a udělat z něj skutečný nález v domácnosti.

Zbytky chleba pomohou jak při vaření chutných jídel, tak při dalších domácích pracích.Neodepisujte proto zatuchlý chléb – dejte mu šanci se osvědčit!

Zaprvé, ze zatuchlé chlebové kůrky lze udělat strouhanku.Za tímto účelem kůrky rozemelte v mixéru nebo je jednoduše nastrouhejte na jemném struhadle.Strouhanka se hodí k obalování řízků, ryb před smažením nebo pečením.

Zadruhé, starý chléb je vynikající surovinou pro pečení.Lze z něj vyrobit bochníky, krutony nebo košíky na pečení zeleniny a masa.Chléb trochu navlhčete, aby změkl.

Za třetí, plátky starého chleba budou výborným základem pro domácí řízky.Namočený chléb přidejte do sekané místo bochníku.Díky němu budou řízky šťavnaté.

Za čtvrté, ze starého chleba lze vyrobit strouhanku a použít ji při pečení různých koláčů.Stěny nádoby, v níž se koláč peče, se vymažou tukem a vysypou strouhankou.Po upečení se výrobky z těsta z nádoby snadno odstraní.

Za páté, starým chlebem lze v zimě krmit opeřené přátele.Namočte chléb do mléka, udělejte z něj strouhanku a dejte ji do krmítek na dvoře.

Jak vidíte, zatuchlý chléb je skvělým pomocníkem pro hostitelku v kuchyni.Můžete z něj připravit spoustu chutných pokrmů a nakrmit ptáky!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten