HomeReceptyKaždý je bude chtít jíst, ne maso: tento recept na přípravu zelených...

Každý je bude chtít jíst, ne maso: tento recept na přípravu zelených rajčat si schovejte na zimu

Mnoho dačických pěstitelů má keře rajčat, které intenzivně plodí i v září.Pokud jste již skončili se šroubováním, ale máte ještě nějaké volné sklenice, zavařte zelená rajčata podle tohoto úžasného receptu.

Nasekej svazek kopru a pár hlaviček česneku, pak pět kusů paprik a tři feferonky.

Rajčata nakrájej na šest až osm kousků.Pak pokračuj v aranžování do sterilizovaných sklenic – vrstva rajčat a další z koření.

Do každé sklenice vhoďte tabletu aspirinu.

Solný nálev se připraví takto: do čtyř litrů vody pošlete 200 g soli, 1,5 šálku cukru a jeden šálek octa.Když tekutina vře, nasypeme rajčata a zašroubujeme, sklenice obrátíme a necháme dvacet čtyři hodin pod přikrývkou.

Pokud nechcete přidávat aspirin, sterilizujte sklenice s rajčaty 20 minut se zakrytými víčky a poté je zašroubujte.

Když prostřete zimní stůl, hosté neodejdou, dokud nesnědí poslední kousek zavařeniny.O takový recept se podělil kulinářský portál ‚Povarenok.ru‘.

Již dříve bylo řečeno o přípravě domácího kečupu na zimu – bude to chtít namazat na každý kousek chleba.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten