HomeReceptyKlesající inteligence: vědci zjistili, že rychlé občerstvení vede ke změnám v mozku

Klesající inteligence: vědci zjistili, že rychlé občerstvení vede ke změnám v mozku

Přední vědec zabývající se zdravím mozku profesor Michael Crawford uvedl, že strava moderního člověka vede ke špatnému zdraví mozku a poklesu inteligence.Uvedl, že velikost lidského mozku se v poslední době zmenšila o 20 % a úroveň IQ neustále klesá.

Studie, které Crawford cituje ve své nové knize Brain Shrinkage.ukazují, že v moderní stravě chybí klíčové složky, které jsou pro udržení zdraví mozku nezbytné.

Kvůli tomu lidstvo čelí ‚epidemii‘ duševních onemocnění, včetně depresí, autismu a poruch pozornosti.V jídelníčku moderního člověka chybí omega-3, z velké části je to způsobeno právě návykem na konzumaci rychlého občerstvení.

Hrozba pro inteligenci: vědci zjistili, že rychlé občerstvení vede ke změnám v mozku.

Foto: Bulkin Sergey/news.ru/globallookpress.com.

Kromě toho se šíří i mylná tvrzení o škodlivosti tuků.Některé z nich skutečně nepřinášejí nic dobrého, ale spolu s nimi lidé přestávají konzumovat zdravé tuky, což vede ke zhoršení mozkové činnosti a snížení inteligence.

Odborníci doporučují pití omega-3 těm, kteří jich nemají dostatek ze stravy.Neurologové však doporučují častěji jíst ryby, mořské plody a vodní rostliny, které jsou nejbohatším zdrojem živin pro mozek, uvádí Mirror.

Vědci již dříve zjistili, že ne všechny zpracované potraviny a rychlé občerstvení jsou tak škodlivé, jak se všichni domnívají.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten