HomeReceptyLahodná pomazánka na chleba: hotová za pouhé 3 minuty - sen líné...

Lahodná pomazánka na chleba: hotová za pouhé 3 minuty – sen líné hospodyňky

Bruschetta je italské občerstvení na opečených plátcích chleba s originálními náplněmi, které se podává k ‚povzbuzení chuti‘.Marie Claire doporučuje nezůstávat u obvyklých sendvičů s klobásou a sýrem, ale připravit bruschettu s rajčaty a mozzarellou.

Složení:

– Ciabatta – 100 gramů;
– růžová rajčata – 150 gramů;
– sýr mozzarella – 150 gramů;
– omáčka pesto – 30 gramů;
– balzamiková omáčka – 30 gramů;
– bazalka – 10 gramů;
– mořská sůl a pepř – podle chuti.

Postup přípravy:.

Podélně rozkrojte čtvrtinu ciabatty.Chléb opečte z obou stran na grilovací pánvi.Rajče a mozzarellu nakrájejte na tenké plátky.Střídavě je pokládejte na chléb.Bruschettu přelijte pestem a balzamikovou omáčkou.Povrch posypte hrubou mořskou solí a pepřem a ozdobte snítkou bazalky.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten