HomeReceptyLékař radí, jak připravit ovesné vločky zdravé pro srdce

Lékař radí, jak připravit ovesné vločky zdravé pro srdce

Mnoho lidí rádo začíná ráno ovesnou kaší – a to je správné, ale je třeba ji ještě správně uvařit.A ne každý ví, jak na to, říká kardiolog Igor Baranov.

Tepelná úprava v tomto případě vyžaduje minimum, takže kroupy je nejlepší namočit přes noc, ráno je pak uvaříte za 5 minut.

Nedržte se rčení, které učí, že ‚máslem kaši nezkazíš‘.Kaše – snad, figura – snadno.Proto vařte ovesnou kaši na vodě.V takové bude jen 77 kcal na 100 gramů.Mléko, máslo a cukr dělají pokrm příliš kalorickým, píše portál ‚Kubanskie Novosti‘.

Již dříve vyšlo najevo, jak připravit krupicovou kaši, po které sáhne i dítě.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten