HomeReceptyMaso bude měkké a šťavnaté: dvě hlavní tajemství, která zná jen málokdo

Maso bude měkké a šťavnaté: dvě hlavní tajemství, která zná jen málokdo

Začínající kuchaři si často stěžují, že jejich maso není měkké a šťavnaté.To vše proto, že pro začátek je třeba naučit se pracovat s tak složitým potravinářským produktem.

Nejdůležitější roli hraje marináda.Ta by měla masu dodat aroma a zajímavé chuťové nuance.Pokud se jedná o rozpočtový výrobek, měla by marináda pomoci zbavit maso tuhosti.Nejjednodušší je nalít do mísy litr vody, rozpustit v ní velkou lžíci cukru a dvě lžíce soli.Maso by se mělo v této marinádě namočit na hodinu.

Ty hospodyňky, které chtějí maso uvařit rychleji, mohou použít ještě jednu mušku: na půl kila masa stačí vzít dvě cibule a zeleninu nakrájet větší než obvykle.Cibuli osmahneme na rozehřáté pánvi a přidáme trochu jedlé sody.Po 5 minutách vložte na pánev samotné maso.Rychlost se mnohonásobně zvýší, píše Belnovosti.

Již dříve bylo řečeno, jak účinně působí na maso banánová slupka.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten