HomeReceptyMetabolismus bude jako za mlada: vědci odhalili výhody kořeněných jídel

Metabolismus bude jako za mlada: vědci odhalili výhody kořeněných jídel

Odborníci z Clevelandské kliniky dospěli k závěru, že kořeněná jídla pomáhají lidem, kteří dodržují vyváženou stravu a cvičí, zhubnout.Podle odborníků pomáhá zrychlit metabolismus.

‚Velká část výzkumu pálivých potravin se zaměřila na studium kapsaicinu, sloučeniny, která dodává pálivým papričkám štiplavost.A některé z těchto studií ukázaly, že kapsaicin zvyšuje schopnost těla odbourávat tuky a spalovat více energie,‘ uvedli odborníci na zdraví.

Jde o to, že kapsaicin stimuluje hypotalamus, a hypotalamus je centrum v mozku, které reguluje pocit sytosti.

Přidáním kořeněných potravin do svého jídelníčku tedy můžete zvýšit svůj metabolismus a snížit chuť k jídlu.

Bylo také prokázáno, že kořeněná jídla pomáhají zlepšovat zdraví srdce a v umírněné míře také pomáhají zvyšovat mikrobiom (rozmanitost bakterií ve střevech), který je zodpovědný za imunitní systém, energii a nespočet dalších aspektů vašeho zdraví, píše The Sun.

Již dříve odborník na výživu pojmenoval složku v rohlíkách zakoupených v obchodě, která činí pokrm extrémně nebezpečným.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten