HomeReceptyMísto obvyklého kebabu: úžasná žebra v kanadském stylu - jako z restaurace

Místo obvyklého kebabu: úžasná žebra v kanadském stylu – jako z restaurace

Místo šašliků si můžete připravit žebírka na kanadský způsob podle receptu montrealských kuchařů z restaurace.

Budete potřebovat kilogram nebo o něco více vepřových žebírek, sto gramů vařeného jablečného pyré a stejné množství kečupu, tři lžíce sójové omáčky, dvě lžíce třtinového cukru, papriku, mletý česnek, černý pepř, skořici (vezměte si po půl lžičce tohoto koření) a šťávu z půlky citronu.

Smíchejte bramborovou kaši, sójovou omáčku, cukr, kečup, citronovou šťávu a všechno koření.Žebírka touto marinádou přelij a nech půl hodiny odležet.

Poté je společně s omáčkou vložíme do formy a přikryjeme fólií.Pečeme asi hodinu v troubě při 220 stupních.

Během pečení v troubě žebra pravidelně potírejte omáčkou.

Foto: Snímek obrazovky z kanálu Zen ‚Vaření s Kalninou Natalií‘.

Poté odstraňte fólii, maso přelijte marinádou z formy a vařte dalších dvacet minut, aby maso zhnědlo.

Během této doby žebra pravidelně polévejte omáčkou, radí autorka zenového kanálu ‚Vaření s Kalninou Natalií‘.

Již dříve byl zveřejněn recept na dietní palačinky bez mouky a mléka.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten