HomeŽivotní stylMísto tří hodin u trouby: byl odhalen recept na jednoduchý a lahodný...

Místo tří hodin u trouby: byl odhalen recept na jednoduchý a lahodný citronový cheesecake

Mnoho hospodyněk si nerado zahrává s pečením.Přitom stále chcete potěšit sebe i své blízké nějakým lahodným dezertem.Můžete si ho samozřejmě koupit, ale vlastní je mnohem chutnější.Naštěstí existuje skvělý recept na tvarohový koláč, který se vůbec nemusí péct.

Ze surovin budete potřebovat 180 gramů křehkých sušenek, 80 gramů másla.Na suflé potřebujete 600 gramů tvarohu, 150 gramů zakysané smetany, půl hrnku mléka, jednu lžíci želatiny, 50 gramů másla, dvě třetiny hrnku moučkového cukru, špetku vanilinu.Na citronovou vrstvu budete potřebovat tři citrony, čtyři lžíce cukru a jednu lžíci želatiny.

Na začátek si připravte pískový základ.Sušenky nadrobte najemno, pomocí válečku nebo mixéru je smíchejte s rozpuštěným máslem.

Poté vezměte formu na pečení s odnímatelnými stěnami, vyložte její dno pískovou směsí a prohněťte ji rukama.Poté vložte formu do lednice.

Připravíme si náplň.Na tvarohové suflé je třeba nejprve rozpustit želatinu v mléce.Nalijte mléko do sklenice, přidejte želatinu, zamíchejte a nechte půl hodiny odstát.Během této doby by měly granule želatiny nabobtnat.

Poté nalijte mléko do hrnce a postavte ho na mírný oheň.Za stálého míchání ho zahřívejte.Je nutné, aby se granule želatiny rozpustily, ale není nutné je přivést k varu, jinak by se vlastnosti želatiny ztratily.

Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, změklé máslo, vanilin a moučkový cukr.Vše vyšleháme mixérem do hladka.Pokud mixér nemáte, nejprve tvaroh protřete sítem a pak ho vyšlehejte mixérem s ostatními produkty.

Do tvarohové směsi vlijte želatinu rozpuštěnou v mléce a znovu prošlehejte.Vyjměte formu s pískovým dortem z lednice a opatrně na ni nalijte tvarohovou směs.Celý tento podnik uložte na 1,5 hodiny do chladničky.

Začněte připravovat citronovou vrstvu.Želatinu je třeba rozpustit v polovině šálku vody.Princip je stejný jako u mléka.Citrony rozkrojte na poloviny a z každé poloviny vymačkejte šťávu.Šťávu propasírujeme přes síto, poté ji smícháme s cukrem a ve vodě rozpuštěnou želatinou.

Formu s dezertem vyjmeme z lednice (tvarohový základ bude v té době již želatinizovaný) a opatrně jej zalijeme citronovou šťávou.Vložíme na pět hodin do chladničky.Připravenost tvarohového koláče můžete zkontrolovat dotykem prstu.Pokud je citronový a tvarohový základ mírně pružný a nelepí se, můžete zdobit a pochutnávat si.

Dříve odhalený recept je na úžasně lahodný krémový nákyp.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten