HomeZajímavéMusíte hrnec po vaření vajec umýt: ne všechny hospodyňky znají tuto důležitou...

Musíte hrnec po vaření vajec umýt: ne všechny hospodyňky znají tuto důležitou nuanci týkající se vodního kamene

Mohlo by se zdát, že po uvaření vajec zůstane hrnec čistý, protože vejce předtím důkladně umyjeme.To je však mylná představa.I dokonale čistě vypadající vejce zanechávají po tepelné úpravě stopy.Podívejme se, proč byste neměli zanedbávat mytí nádobí po vaření vajec.

Proč byste se tedy neměli vzdát mytí nádobí po vaření vajec?

Zaprvé, i umytá vejce zanechávají během vaření na stěnách pánve sotva viditelnou pěnu.Pokud pánev neumyjete, můžete ji nahmatat prsty.

Za druhé, časem se plak nahromadí a stane se tvrdým usazeninám.

Zatřetí, během vaření vajec se z nich uvolňují specifické látky , které se také usazují v hrnci.

Za čtvrté se při vaření usazuje na stěnách obyčejná voda vodní kámen.

Proto je třeba pánev po vajíčkách důkladně umýt houbou s použitím mycího prostředku a dobře opláchnout.A pak bude pánev dokonale čistá!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten