HomeReceptyMůže být plné antibiotik: biochemik vysvětluje, jak si v supermarketu vybrat správné...

Může být plné antibiotik: biochemik vysvětluje, jak si v supermarketu vybrat správné kuře

Dr. Ekaterina Novikova, naturopatka, nutricionistka a biochemička, v exkluzivním rozhovoru pro portál ‚A teď pozor!‘ poradila, jak si v supermarketu vybrat správné kuře a vyhnout se tomu, abyste dostali výrobek plný antibiotik.

Odborník vysvětluje, že přítomnost antibiotik nelze určit ‚od oka‘.Je to proto, že léky podávané v drůbežárnách nedávají masu zvláštní barvu, chuť ani vůni. Proto byste si měli kuřecí maso pečlivě vybírat a dodržovat několik pravidel:.

– Kupujte chlazené maso, má mnohem více užitečných vitamínů a minerálů než maso mražené, mají také lepší chuť.

– Věnujte pozornost datu spotřeby a podmínkám skladování.

– Nebojte se očichat jatečně upravené tělo, zejména pod křídly.Čerstvé kuřecí maso nevydává nepříjemné pachy kyselosti nebo hniloby.

– Odmítejte kupovat nepřirozeně velké ptáky; existuje možnost, že k jejich chovu byly použity hormony.

– Kůže kuřete by měla být suchá, ne mokrá a hlavně ne kluzká.

– věnujte pozornost barvě.U mladých kuřat má kůže světle růžovou barvu.Jsou zdravější a chutnější než dospělá kuřata.

Všimněte si také, že pokud ptáci dostávali antibiotika, hromadí se v kůži a vnitřních orgánech.Proto před vařením odstraňte kůži a nejezte vnitřnosti, pokud si nejste jisti výrobcem.

Již dříve odborník na výživu odhalil klady pravidelné konzumace kávy.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten