HomeŽivotní stylNa džem a kompot: 2 nejsladší odrůdy jablek odolné vůči mrazu

Na džem a kompot: 2 nejsladší odrůdy jablek odolné vůči mrazu

Výsadba jabloně není snadný úkol, protože je třeba vybrat nejen správnou odrůdu kvůli její chuti, ale také kvůli její schopnosti přežít v proměnlivém klimatu.

Zahradníci zaznamenali dvě odrůdy jabloní, které jsou odolné vůči mrazu, dobře rostou a při silném větru nepadají plody z větví.Lze z nich vyrábět marmelády, kompoty nebo je skladovat ve sklepě až do jara.

Cukrová jablka dorůstají hmotnosti až 120 gramů a mají kořenitě medovou chuť.

‚Medunitsa summer‘ je vysoce výnosná odrůda, jablka jsou velmi sladká.Lze je skladovat při pokojové teplotě po dobu dvou měsíců a ve sklepě – nejméně šest měsíců, píše se na stránkách ‚Point‘.

Dřívější pěstitelé dacha byli informováni o německé technice výsadby rybízu, která umožňuje každoročně sklízet velkou úrodu bobulí.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten