HomeReceptyNa vaření těstovin by se měl brát jen takový hrnec - lidé...

Na vaření těstovin by se měl brát jen takový hrnec – lidé to dělají špatně už po generace

Při vaření jakýchkoli těstovin je důležité dodržovat jedno jednoduché, ale nejdůležitější pravidlo, které už po desetiletí porušují miliony hospodyněk.Je to důvod, proč se šišky i špagety nedají jíst.

Jde o výběr správného hrnce na vaření – neměl by být příliš malý.I když těstoviny opravdu potřebují velký objem vody.

Pokud není dostatek tekutiny, uvolněný škrob se stane lepidlem pro těstoviny.Abyste tomu předešli, pamatujte si: na 100 gramů suchých nudlí je potřeba litr vody.A podle toho je třeba velký hrnec, píše belnovosti.

Již dříve bylo uvedeno, jak zachránit rozvařené těstoviny.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten