HomeZajímavéNebudete plakat cibule: tři způsoby, jak se vypořádat s nepříjemnou nepříjemností

Nebudete plakat cibule: tři způsoby, jak se vypořádat s nepříjemnou nepříjemností

Krájení cibule často způsobuje nepříjemnou plačtivost.Existuje však několik triků, jak se tomuto efektu vyhnout a rychle se s úkolem při vaření vypořádat.

Nejprve můžete cibuli před krájením na 30 minut namočit do vody nebo si při krájení namočit nůž, prkénko a ruce.Voda neutralizuje dráždivé látky.

Za druhé je užitečné zapálit v blízkosti voskovou svíčku.Ta zoxiduje síru produkovanou cibulí a sníží podráždění očí.

Za třetí je důležité používat ostrý nůž , abyste cibuli krájeli rychle a zřetelně.Pak se bude uvolňovat méně látek produkujících slzy.

Tyto tipy vám pomohou vyhnout se nepříjemným situacím v domácnosti, se kterými se v kuchyni při přípravě různých pokrmů s cibulí neustále setkáváme.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten