HomeZajímavéNedávejte tam salám a sýr: tam, kde se potraviny v lednici často...

Nedávejte tam salám a sýr: tam, kde se potraviny v lednici často kazí

Mnoho z nás rádo používá dveře chladničky k ukládání potravin – protože je tak pohodlné mít často používané položky po ruce.Ne všechny však lze na tomto místě bezpečně uchovávat.Kvůli neustálému kolísání teploty a riziku mechanického poškození se zde některé produkty kazí mnohem rychleji.

Připravili jsme pro vás přehled, které kategorie potravin je nejlepší neumisťovat na dveře chladničky.To je důležité vědět, abyste prodloužili čerstvost a zdravotní prospěšnost potravin.

Za prvé, lahůdkové masosalámy, šunky, klobásy by nikdy nemělo být skladováno na dveřích chladničky.V důsledku kolísání teplot se rychle kazí.

Za druhé, nemůžete v nich uchovávat sýr.Jeho optimální místo – speciální zásuvka na sýr uvnitř chladničky.

Za třetí, ovoce a zelenina na dveřích se také kazí rychleji než na spodních policích v oddílu na zeleninu.

Za čtvrté, vejce a mléko se v důsledku bouchnutí dveří mohou rozbít a zkazit.Je lepší je umístit na police.

Za páté, syrové maso a drůbež by se také neměly skladovat na dveřích chladničky, protože se rychle kazí.

Jak vidíte, ne všechny potraviny lze bezpečně skladovat na dveřích chladničky.Je lepší tam umístit pouze omáčky, nápoje a tepelně upravenou zeleninu.Dbejte na své potraviny!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten