HomeReceptyNejen mléko: 3 nejlepší produkty pro namáčení sleďů - jedinečná chuť

Nejen mléko: 3 nejlepší produkty pro namáčení sleďů – jedinečná chuť

Sleď je chutná a zdravá ryba, a to i v solené podobě.Sleď prodávaný v obchodech je však často příliš slaný.V takových případech se obvykle předem namáčí.

Zpravidla se k tomuto účelu používá mléko, které zjemňuje chuť ryby a odstraňuje specifický zápach.

Kromě mléka však lze takové ryby namočit do minerální vody s citronovou šťávou.Někteří kuchaři doporučují používat k tomuto účelu také kefír.

Dalším nečekaným produktem vhodným k namáčení solených sleďů je červené víno.Je třeba pět minut vařit víno s cukrem, octem a případným kořením.

Nakrájené ryby se namočí na hodinu do minerální vody, poté se rozloží do nádoby a zalijí připraveným vínem.

Sleď namočený v červeném víně bude gurmánským předkrmem.

Foto: Heinz Krimmer/imageBROKER.com/globallookpress.com.

Dříve dostaly hospodyňky recept na solení makrel.Ryba dopadne mírně slaná a velmi chutná.

Po osmi hodinách se může podávat jako předkrm.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten