HomeReceptyNejsladší pomeranče prozradí tento malý detail: je přehlédnutelný

Nejsladší pomeranče prozradí tento malý detail: je přehlédnutelný

Při nákupu pomerančů v obchodě si mnoho lidí vybírá hladké plody s lesklou slupkou.Tyto vnější vlastnosti však nezaručují, že ovoce bude chutné.

Existuje jeden důležitý detail, který vám pomůže vybrat ty nejsladší pomeranče.

Zpravidla se jedná o plody s takzvaným ‚pupkem‘, malým útvarem na bázi plodu.

Tyto pomeranče mají tenkou slupku jasně oranžové barvy.Nemají žádná nebo mají málo semen a jejich dužina je šťavnatá a sladká.

Pozornost věnujte také stopce pomeranče.Pokud je masitá a nazelenalá, pak je citrus čerstvý.A pokud je hnědá a uschlá, pak před vámi zatuchlé ovoce, napište ‚Belnovosti‘.

Je lepší vybírat ovoce, které je hladké a pevné, ale ne tvrdé.

Foto: Maksim Konstantinov/Global Look Press.

Již dříve bylo informováno o tom, jak správně skladovat mandarinky, aby vydržely až do Nového roku.Ovoce špatně snáší suchý vzduch, takže v místnosti nevydrží déle než 10 dní.

Ve sklepě lze mandarinky skladovat po dobu jednoho měsíce.Každé ovoce však bude třeba zabalit do kraftového papíru.Pak je naskládejte do dřevěné bedny, ale ne příliš těsně vedle sebe.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten