HomeŽivotní stylNejzdravější druh medu: nezapomeňte na něj a používejte ho - budete vždy...

Nejzdravější druh medu: nezapomeňte na něj a používejte ho – budete vždy zdraví

Různé druhy medu se liší svými vlastnostmi, ale některé z nich jsou považovány za nejužitečnější.

Například lipový med může pomoci snížit horečku během nemoci.Má nejen antipyretické vlastnosti, ale působí také jako potopudný a expektorační prostředek.Přikládá se také na popáleniny a hnisající rány, aby se urychlilo jejich hojení.

Nejvíce vitaminů má pohankový med.Doporučuje se jíst ho při chudokrevnosti a avitaminóze, je užitečný při hypertenzi.

Vlastnosti medu závisí na květech, ze kterých ho včely sbírají.

Foto: Alexander Legky/Global Look Press.

Donberský med je výborný na uklidnění nervů a je také známý svými protizánětlivými a analgetickými účinky.

Akátový med lze rozpoznat okem – je průhlednější než ostatní druhy.Akátový med pomáhá při nespavosti a doporučuje se podávat ho i malým dětem – je zcela bezpečný i pro alergiky.

Dalším druhem medu, nepostradatelným ve výživě, je slunečnicový med.Je užitečný pro ty, kteří trpí onemocněním dýchacích cest, ale i trávicího a oběhového systému.Před konzumací medu je však samozřejmě nutné poradit se s lékařem.

Aby byl med skutečně prospěšný a nebyl jen sladkou přísadou, je třeba při jeho konzumaci dodržovat důležitá pravidla.

Podle materiálů časopisu ‚Belnovosti‘.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten