HomeReceptyNeodvažuj se to porušit, skončilo by to špatně: 1 základní pravidlo po...

Neodvažuj se to porušit, skončilo by to špatně: 1 základní pravidlo po Silvestru od lékaře

Po silvestrovských oslavách mají miliony Rusů v ledničkách obrovské množství nesnězených pokrmů.Včetně salátů.Odbornice na výživu Lejla Kadyrovová nám řekla, proč je nevhodné je jíst.

Podle odbornice mohou být pochoutky nebezpečné kvůli majonéze.Mnoho pokrmů se s ní upravuje ještě před 31. prosincem a v době svátků dlouho stojí na stole.Kvůli tomu se uvnitř salátů začnou množit různé bakterie.

V případě pokrmů, které byly na stole celou noc, je situace ještě vážnější.Takové pochoutky rozhodně poškodí žaludek a mohou dokonce způsobit otravu jídlem.Proto je lepší se prošlých salátů okamžitě zbavit.

Toto pravidlo platí i pro nadýchané saláty.

Foto: Daniil Oparin/VN archiv.

Je třeba si uvědomit, že jakýkoli upravený salát může být na stole maximálně dvě hodiny.V chladničce budou pokrmy ‚žít‘ o něco déle.

‚Pokud by osoba, která tyto saláty připravovala, například předem nakrájela syrové maso, pagogenní mikroflóra se dostala do hotového pokrmu a vy jste ho hned snědli, nic se nestane.Pokud však pokrm leží někde opodál, můžete se otrávit jídlem,‘ poznamenal lékař.

Dříve lékaři vysvětlovali, při kterých onemocněních je užitečné chodit v chladu.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten