HomeZajímavéNevyhazujte kávovou sedlinu: 7 efektivních způsobů, jak ji využít v kuchyni a...

Nevyhazujte kávovou sedlinu: 7 efektivních způsobů, jak ji využít v kuchyni a na chalupě

Káva není jen lahodný a povzbuzující nápoj.Ukazuje se, že použitá kávová sedlina může být velmi užitečná i v domácnosti.Můžete ji zlikvidovat mnoha různými způsoby.Podívejme se na několik nejlepších způsobů, jak ji zlikvidovat.

Zaprvé, nepříjemného zápachu v chladničce a mrazničce se můžete zbavit pomocí půdy.Usušenou drť vložte do plastové krabičky a umístěte ji na polici.

Zadruhé vám sedlina pomůže odstranit z rukou i ty nejodolnější pachy , například česneku – stačí si ji rozetřít po dlaních.

Za třetí, než vymetete popel z ohniště , posypte ho vlhkým popelem – zabráníte tak tomu, aby popel stoupal vzhůru a potřísnil vše kolem vás.

Za čtvrté, humus je skvělý na čištění a drhnutí nádobí , zejména pánví.Použijte ji místo flanelu.

Za páté, posypání záhonů a květináčů bude dobrou výživou pro rostliny.Prospěje zejména kyselomilným květinám.

Za šesté, abyste odradili kočku od záhonu , posypte půdu směsí slizu a pomerančové kůry.

Za sedmé, do domácího toaletního mýdla můžete přidat kávovou sedlinu, která mu dodá příjemnou vůni.

Jak vidíte, použitou kávovou sedlinu nemusíte hned vyhazovat – můžete pro ni najít mnoho využití v domácnosti.Buďte kreativní!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten