HomeZajímavéNevyhazujte skořápky vlašských ořechů: hospodyňky pro ně našly užitečné využití

Nevyhazujte skořápky vlašských ořechů: hospodyňky pro ně našly užitečné využití

Majitelé chalup se dělí o svá tajemství, jak naložit se skořápkami vlašských ořechů.Tvrdí, že tento materiál nikdy nevyhazují, protože se dá použít na mnoho věcí.

Jednak mohou být skořápky výbornou drenážní vrstvou pro rostliny a zbytky ořechů slouží jako vynikající hnojivo pro pokojové květiny.Skořápky jsou žádané zejména při přesazování květin, jsou přesvědčeni zahradníci.Doporučují měnit drenážní vrstvu skořápek každý jeden nebo dva roky, aby se zachovala její účinnost.

Za druhé, zbytky ořechů lze použít jako půdní mulč a zároveň vytvářejí estetičtější vzhled než u běžného mulče.

Zatřetí, ani po použití drenáže ze skořápek by se neměly vyhazovat.Místo toho ji lze spálit a popel lze použít k hnojení půdy jakýchkoli zahradních plodin.Tento přístup pomůže zahrádkářům nejen efektivně využívat zdroje, ale také pečovat o zdraví svých rostlin.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten