HomeZajímavéNevyhazujte vaječné skořápky: tip na čištění karafy s úzkým hrdlem

Nevyhazujte vaječné skořápky: tip na čištění karafy s úzkým hrdlem

Čištění nádobí s úzkým hrdlem, jako jsou vázy a karafy, je často obtížné.Je téměř nemožné se k nim dostat rukou.Existuje však jednoduchý způsob, jak takové nádobí rychle a účinně vyčistit pomocí nástrojů, které máte po ruce.

K čištění vázy nebo karafy s úzkým hrdlem můžete použít obyčejné vaječné skořápky.Nejprve je třeba nalít do nádoby trochu horké vody s přídavkem prostředku na mytí nádobí.

Poté přidejte malé množství rozdrcených skořápek z vejce uvařeného natvrdo.Poté karafou dobře zatřepejte , aby se skořápky dostaly do všech rohů.

Drobné úlomky mušlí budou působit jako abrazivo, které ze stěn hrdla vydrhne všechny ulpělé nečistoty.Tato metoda usnadňuje mytí i silně znečištěného nádobí s úzkými hrdly, které se obtížně čistí ručně nebo kartáčem.Po vyčištění se skořápky jednoduše vylijí.

Tento šikovný hack vám pomůže šetrně, ale účinně vyčistit skleněné nebo keramické výrobky s úzkým hrdlem.Nebudete potřebovat žádné speciální nářadí, stačí materiály, které máte po ruce.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten