HomeZajímavéNevyhazujte zbytky tohoto ovoce a zeleniny: slupky a pecky jsou v kuchyni...

Nevyhazujte zbytky tohoto ovoce a zeleniny: slupky a pecky jsou v kuchyni užitečné

Zelenina a ovoce obsahují nepřeberné množství zdraví prospěšných látek.Někdy však tyto části potravin nedojídáme, protože se nám na první pohled zdají nepoživatelné.V tomto výběru vám povíme o úžasných částech rostlin, které si mnozí lidé zvykli považovat za potravinový odpad.

Výzkumy ukazují, že jsou ve skutečnosti cennými složkami potravin a mohou také sloužit jako přírodní prostředky k léčbě a podpoře zdraví.

Za prvé, slupka kiwi je jedlá a obsahuje maximální množství vitaminů a živin.Před konzumací je třeba kiwi důkladně omýt.

Za druhé ananasová slupka.Lze z něj připravit zdravé ovocné masky a tato část ananasu je sama o sobě bohatá na živiny.

Za třetí, některé ovocné pecky , které byly tepelně zpracovány, lze rozemlít na prášek a obohatit jím různé pokrmy.Patří mezi ně především třešně, hroznové víno, meloun, meruňky, granátové jablko a dýně.

Za čtvrté, cibulové slupky se masivně používají v lidovém léčitelství, protože mají celou řadu léčivých vlastností.Přidává se do pokrmů nebo se vaří jako čaj.

Za páté, vršky řepy spolu s listy, které se často odřezávají a vyhazují, ale jsou opravdu velmi užitečné.V syrovém stavu je lze bez obav přidávat do salátů.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten