HomeReceptyNezměkne a neztratí chuť: Rusům bylo prozrazeno 5 tajemství vaření dýně

Nezměkne a neztratí chuť: Rusům bylo prozrazeno 5 tajemství vaření dýně

Mnoho Rusů nemá dýni rádo, protože má často kašovitou konzistenci, která není příliš příjemná, a má slabou chuť.To je ve skutečnosti způsobeno chybami při vaření – pokud je dýně správně dušená, bude chutná.

Autorka zenového kanálu ‚Ve valentýnské zahradě‘ prozradila pět tajemství vaření dýně.

1.Dýni nekrájejte na malé kousky.Pouze velké kusy dokáží zachovat veškerou vůni a jedinečnou jemnou chuť zeleniny.

2.Při pečení neloupejte slupku.Dělejte to pouze u těch odrůd, jejichž slupka je hořká, ale například Hokkaido můžete jíst i se slupkou.Slupka pomůže zachovat chuť dýně během pečení.

3.Dýni nezalévejte příliš velkým množstvím vody.Zelenina je sama o sobě šťavnatá a příliš mnoho vody zkazí konzistenci dužiny a značně ‚rozředí‘ její chuť.

4.Aby dýně zůstala pevná a nezměkla, vhoďte ji do vroucí nebo horké vody.Pokud ji vložíte do studené vody a začnete vařit, můžete zapomenout na bohatost chuti.

5.Na konci vaření přidejte sůl, cukr a další koření.Nezapomeňte, že dýně se rychle vaří, proto ji s kořením nevařte příliš dlouho, pokrm si pak zachová veškerou šťávu.

Pokud budete dodržovat tato jednoduchá pravidla, pak pokrmy z dýně nenechají lhostejným nikoho, uzavírá autor kanálu.

Již dříve byl Rusům nabídnut neobvyklý a chutný salátový dresink z dýňového oleje.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten