HomeŽivotní stylPodržte v rukou jehlu po dobu 1 minuty: i nůžky ze SSSR...

Podržte v rukou jehlu po dobu 1 minuty: i nůžky ze SSSR budou ostřejší než břitva

Mistři krejčí mají své podivuhodné jemnosti, o kterých člověk vzdálený střihu a šití nebude vědět.Nůžky používá každý a zvláštností domácích exemplářů je, že s jejich pomocí opravují, vaří a stříhají nehty.Výsledek je stejný – začnou ‚žvýkat‘ a pak úplně přestanou správně stříhat.Obnovení ostrosti čepelí je jednodušší, než se zdá.

Nikdy by vás to nenapadlo, ale zkušená švadlena může k tomuto účelu použít obyčejnou jehlu.Takový lidový trik může snadno použít i nezkušený člověk.

Je třeba vzít větší jehlu, lehce ji stlačit mezi lopatky a pak je začít projíždět – od špičky ke šroubu a pak zpět (viz foto).Pokud nejsou nůžky úplně tupé, mělo by to jít opravit během minuty.

Tento jednoduchý postup pomůže odstranit kovové otřepy z ostří nožů.

Po nabroušení se bude snadno řezat tenký šifon i silná vlněná tkanina.

Chcete-li nůžky nabrousit jehlou, musíte ji sevřít mezi čepele a poté ji vést po celé délce.Nástroj začne opět snadno stříhat šifon a vlnu.

Foto: Snímek obrazovky kanálu YouTube ‚Šití a opravy oděvů‘.

Dříve bylo řečeno, že je třeba do každého řízku píchnout, aby se vždy ukázaly šťavnaté a křehké.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten