HomeŽivotní stylPři vaření vajec nechte na pánvi plátek citronu: málokdo ví, k čemu...

Při vaření vajec nechte na pánvi plátek citronu: málokdo ví, k čemu slouží

Někdy může i loupání vajec způsobit určité potíže.Aby se jim vyhnuly, používají zkušené hospodyňky některé triky, při jejichž použití se během vaření používá sůl nebo ocet.Existuje však ještě jeden pomocník – citron.

Podle autorky Technotion Zen Channel je citronová šťáva skvělá i pro změkčení vaječných skořápek během vaření, čímž zabraňuje jejich poškození.

Pro dosažení požadovaného efektu odborník radí přidat na pánev několik plátků citronu a neodstraňovat je, dokud není výrobek hotový.

Při vaření vajec nechte v hrnci plátek citronu: málokdo ví, k čemu to slouží.

Foto: Technotion Zen Channel.

Dříve se stalo známé, že zkušené hospodyňky ohřívají citron v mikrovlnné troubě.

Mezitím odborníci dospěli k nečekanému závěru, která limonáda je vlastně zdraví škodlivější – s cukrem nebo bez něj.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten