HomeZajímavéPřidejte do vázy lžíci cukru: tajemství skladování kytic od prodejců květin

Přidejte do vázy lžíci cukru: tajemství skladování kytic od prodejců květin

Mnoho lidí se jistě setkalo s tím, že i ty nejkrásnější květiny rychle zvadnou a ztratí svou přitažlivost.Odborníci na péči o rostliny doporučují pravidelně sypat cukr do vázy s květinami.

Cukr je velmi užitečným pomocníkem nejen v kuchyni, ale i v běžném životě.Zejména pokud jde o udržení čerstvosti řezaných květin a kytic po delší dobu.A skutečně účinně funguje.

Faktem je, že cukr je bohatý na glukózu a další živiny.Pomáhají udržovat metabolický proces řezaných květin a posilují strukturu rostlinných buněk.

Díky jejich účinkům si kytice déle zachovává svůj luxusní vzhled, nevadne a nadále vyzařuje příjemnou vůni.

Chcete-li květy ‚nakrmit‘ cukrem, stačí do vody vhodit kostku rafinovaného cukru nebo lžíci cukru.Účinek bude patrný za několik dní – květy zůstanou jako čerstvě řezané!

Tato jednoduchá a cenově dostupná metoda vám umožní výrazně prodloužit ‚životnost‘ každé kytice.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten