HomeReceptyPřipravte si salát Caesar v mexickém stylu: stokrát lepší než obvykle

Připravte si salát Caesar v mexickém stylu: stokrát lepší než obvykle

Obvyklým salátem Caesar těžko někoho překvapíte.Klasický recept však můžete zpestřit dalšími ingrediencemi.Oblíbený je například Caesar na mexický způsob (Tijuana-style).

Na přípravu dvou porcí budete potřebovat: půl kilogramu kuřecích řízků, dvě lžíce dijonské hořčice, jeden citron, 200 gramů bílého chleba, dvě lžíce rafinovaného olivového oleje, lžíci koření na kuře, 100 gramů listů ledového salátu, 50 gramů strouhaného sýra (parmezánu), 700 gramů cherry rajčátek, půl lžičky sušeného mletého česneku, sůl a mletý černý pepř podle chuti.

  1. Kuřecí řízky nakrájejte na kousky a osolte je.Poté maso obalíme v koření na kuřecí maso.
  2. Rozpalte pánev a přidejte olivový olej.Filety smažte na středním plameni z obou stran dozlatova.
  3. Bílý chléb nakrájejte na kostičky a osmažte je na suché pánvi dozlatova.
  4. Na přípravu omáčky Caesar smíchejte v misce dijonskou hořčici, citronovou šťávu, mletý sušený česnek a olivový olej.Všechny přísady vyšlehejte metličkou do hladka.
  5. Vmíchejte nasekané listy ledového salátu, opečené kuřecí řízky, kostičky chleba a rajčata nakrájená na půlky.
  6. Salát přelijte připravenou zálivkou a jemně promíchejte.
  7. Podávejte ihned po uvaření a podle chuti posypte sýrem a mletým černým pepřem.

Chléb na salát by měl být opečený na suché pánvi.

Foto: freepik.com/master1305.

Recept na tvarohový nákyp s jablky a sultánkami byl publikován již dříve.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten