HomeZajímavéProč chytré hostitelky nekupují celé sady nožů: důležité tipy

Proč chytré hostitelky nekupují celé sady nožů: důležité tipy

Při výběru kuchyňských nožů se mnoho hospodyněk dopouští časté chyby, že kupují celou sadu 6-7 kusů.Přitom zkušené kuchařky vědí, že častěji se používá doslova několik základních typů nožů.Zde se dozvíte, jaké jsou to modely a proč jsou v kuchyni tak důležité.

Za prvé, je to středně velký univerzální nůž.Zvládne většinu úkolů od krájení masa, chleba a zeleniny až po otevírání balíčků.Univerzální nůž s rovnou čepelí je velmi cenným přístrojem pro každou hospodyňku.

Za druhé, velký kuchařský nůž se širokou čepelí je v kuchyni prostě nezbytný.Je nepostradatelný pro sekání masa, krájení velkých kusů potravin a sekání bylinek.

Za třetí se hodí vroubkovaný nůž na rajčata.Šťavnaté ovoce a zeleninu s ním lze krájet úhledně a bez poškození, aniž by došlo k odtržení slupky.Je také vhodný pro krájení chleba.

Jak vidíte, pouze 3 základní typy nožů dokáží vyřešit celou řadu kulinářských úkolů.Kupovat celou sadu se zkrátka nevyplatí – většina těchto nožů se v praxi stejně nepoužívá.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten