HomeReceptyProč dávat klobásu do vody: důmyslný trik moudrých hostesek zachrání výrobek

Proč dávat klobásu do vody: důmyslný trik moudrých hostesek zachrání výrobek

Za jeden z nejoblíbenějších výrobků mezi Rusy je považována syrová uzená klobása.Milují ji dospělí i děti.Málokdo však ví, že ihned po zakoupení by se měla vložit do tekoucí vody.Odborníci sdělili, proč je to nutné.

Celá věc se má tak, že syrově uzená klobása má jednu podstatnou nevýhodu.Spočívá v tom, že je ve střívku.Zpravidla se z výrobku špatně odstraňuje a neopatrné odstranění kazí vzhled klobásy.Problém lze vyřešit pomocí obyčejné vody.

Postačí vzít velkou mísu, po jejímž vyjmutí ji umístíme do dřezu.Jako alternativa k hlubokému nádobí může posloužit obyčejný sáček.Důležité je, aby byla velká.Poté stačí nádobu naplnit velmi studenou vodou a klobásu do ní spustit.Asi po 30 sekundách je třeba výrobek vyjmout.Kapalina skořápku ochladí a učiní ji pružnější.

Lze použít jakoukoli nádobu vhodné velikosti.

Foto: wirestock/ru.freepik.com.

Díky této metodě bude odstranění ‚kůže‘ mnohem snazší.Bude tak možné zachovat nejen vzhled klobásy, ale i její chuť.Kromě toho bude proces krájení výrobku mnohem snazší.Nebudete již muset přemýšlet o tom, jak výrobek vypadá zvenčí.

Tato metoda bude fungovat s jakýmkoli druhem syrové uzeniny.Například se salámem, jamonem nebo jamonem.

Dříve vyšlo najevo, proč mazané hospodyňky potírají sýr slunečnicovým olejem.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten