HomeZajímavéProč hostesky vaří vejce ve fólii: jak ovlivňuje proces vaření

Proč hostesky vaří vejce ve fólii: jak ovlivňuje proces vaření

Mnozí se setkali s takovým problémem: vaří vajíčka a ta při tom praskají.Co může v této situaci pomoci? Ukazuje se, že existuje jednoduchý, ale účinný způsob s pomocí obyčejné fólie.

Před vhozením vajec do hrnce s vroucí vodou zabalte každé do malého kousku fólie a pečlivě je zabalte ze všech stran.

Fólie ochrání skořápky před náhlými změnami teploty a zabrání jejich prasknutí.Je důležité, aby voda zcela zakryla vejce.

Po uvaření vařte asi 5 minut, aby byla středně propečená.Poté vejce vyjměte a odstraňte fólii.

Díky této jednoduché, ale účinné metodě uvařená vejce prasknou a uvolní se.Fólie ochrání jejich celistvost a zabrání jejich zkažení.Vyzkoušejte tento tip ve své kuchyni!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten