HomeZajímavéProč namáčet nádobí v čajových sáčcích: triky zkušených hostitelek

Proč namáčet nádobí v čajových sáčcích: triky zkušených hostitelek

Mnoho zkušených hostesek zná jedno užitečné tajemství – před mytím nádobí je namočí společně s použitými čajovými sáčky.A není to jen rozmar, ale velmi účinný trik, který pomáhá vyřešit hned několik problémů.Pochopme, proč je třeba nádobí namáčet s čajovými sáčky.

Čajové sáčky obsahují tanin, látku, která má bělicí účinek.Proto pomohou zbavit vaše nádobí žloutnutí a tmavnutí, zejména na těžko přístupných místech.

Tanin je také známý tím, že odmašťuje povrch.Díky tomu na něm neulpívají tak silně zbytky mastnoty a jídla a snadněji se čistí.

Měli byste také vědět, že čaj změkčuje zaschlé zbytky jídla, takže nezpůsobují problémy při mytí.Po takové ‚čajové lázni‘ se snadno oddělí i připálené potraviny.

Takové namáčení je obzvláště účinné u nádobí se skvrnami od omáček, koření a oleje, které se obtížně odstraňují.Čaj jako by tyto skvrny ‚vytahoval‘.Třísloviny zároveň nádobí dezinfikují, ničí bakterie a mikroby.Čajové sáčky tak dokonce plní funkci dezinfekčního prostředku.

Nyní už víte, proč šikovné hospodyňky používají tohoto užitečného přírodního ‚pomocníka‘ – čaj.Namáčení čajových sáčků vám mytí nádobí usnadní a zpříjemní!

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten