HomeŽivotní stylRychlé hubnutí: odborník na výživu jmenoval potraviny s nulovými a zápornými kaloriemi

Rychlé hubnutí: odborník na výživu jmenoval potraviny s nulovými a zápornými kaloriemi

Irina Pisareva, odbornice na výživu a dietologii, v rozhovoru pro RT pojmenovala potraviny s nulovými a zápornými kaloriemi.

‚Například kousek okurky má 10 kcal, ale na žvýkání a trávení vynaložíme 15 kcal – získáme produkt se zápornou kalorickou hodnotou,‘ vysvětlila odbornice na výživu.

Pisarevová poznamenala, že mezi takové patří také zelenina, mořské řasy, celer, zelí, chřest a cukety.

Lékařka doporučila těm, kteří chtějí zhubnout, aby neseděli na hladovce, ale aby do svého jídelníčku zařadili ve velkém množství potraviny, které mají nula kalorií.

To, že potraviny se zápornými kaloriemi spalují tuk, označil odborník na výživu za mýtus.

‚Tyto potraviny zrychlují metabolismus a zlepšují trávení,‘ uzavřel odborník.

Dříve odbornice na výživu Lyudmila Mikityuk jmenovala nejužitečnější produkty v zimě.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten