HomeŽivotní stylSazenice rajčat se nevytahují a žloutnou: proveďte to, jakmile se objeví sazenice

Sazenice rajčat se nevytahují a žloutnou: proveďte to, jakmile se objeví sazenice

Aby se zabránilo vytahování, žloutnutí a řídnutí stonků sazenic rajčat, je třeba dodržovat určité agrotechnické postupy.

Zkušení dačičtí pěstitelé je používají již dlouho.Získávají tak zdravé sazenice se silnými stonky.

Jedním z hlavních tajemství je izolace půdy.Sazenice potřebují dostatek tepla, aby získaly výživu potřebnou k růstu.

K izolaci parapetu můžete použít pěnu nebo izolaci se zrcadlovou vrstvou.Fungovat budou také speciální vyhřívané rohože.

Důležité je také zalévat sazenice ‚správnou‘ vodou.Voda na zalévání by měla být temperovaná, tím se sníží její tvrdost.

Kromě toho hlídejte kyselost, optimální hodnoty jsou 6-6,5 pH.Existují speciální přípravky na okyselení vody.

Sazenice zalévejte usazenou vodou a podle potřeby ji okyselujte.

Foto: Nikolaj Gyngazov/Global Look Press.

Jakmile sazenice vyklíčí a začnou se rovnat, je možné odstranit fólii z truhlíků a sklenic.

Poté byste měli pro sazenice rajčat vytvořit na čtyři dny ‚chladné období‘, kdy snížíte teplotu o pět stupňů oproti optimu.

Pokud byla předtím teplota 25 stupňů, měla by se snížit na 18-20 stupňů, píše Belnovosti.

Dříve bylo uvedeno, jaké lékárenské tablety by se měly přidávat do vody při zalévání, aby se sazenice nevytahovaly a měly silnou imunitu.

Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, restauratér, podnikatel, lektor, herec, autor kuchařek a moderátor pořadů o vaření na TV Prima. V letech 2009 až 2018 byl moderátorem pořadu Ano, šéfe!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Am beliebtesten